divendres, 27 de gener del 2012

passió per la cervesa artesana ...

Els propers 9, 10 y 11 de Març tindrà lloc, al Convent de Sant Agustí, el Barcelona Beer Festival. Coneixent els barcelonins, podeu estar segurs que diran que tota la planeta estarà pendent d'aquest esdeveniment: en fi, més informació en  aquesta pàgina. Una altra pàgina recomanada és la de l'Associació Zulogaarden de Cervecers Artesans, una penya de Molins de Rei molt engrescats en el tema i organitzadors de cursos de tast dels que la penya sembla sortir força emocionada. La penya de la La Cerveteca també sembla força interessant i aquest bloc també sembla força bé.  However, com hom ve del barri que ve, i també perquè agafa a prop d'on viu en Long John, dir-nos que un dia ens podríem veure per beure alguna cosa al bar del 2D2Dspuma, i veure si la modèstia del propietari es correspon amb la qualitat de l'oferta. Bé, potser no siguem tant capdavanters com alguns pretenen, però hi ha un moviment molt interessant a Catalunya. M'agradaria saber, per exemple, si els locals heu tastat alguna de les birres de la Companyia Cervesera del Montseny, o les Glops de la penya de Llúpols i Llevats. Clar que, finalment, potser sigui la més artesana de les birres, la que es fa cadascú a casa seva,  la que es consideri la més bona!

10 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Home,2D2Dspuma també és una microdistribuidora i fa arribar birra artesana al Madness Bar (és on anem a fer birres a La Ràpita):Marina i Marina "The grim north",Domus Aurea,Bleder Foc de Drac,Zulogaarden Sang de Gossa i les de la cervesera del Montseny.

Roy Batty ha dit...

Acabo de veure que van inaugurar el Madness Bar l'any passat i he vist que té els seus fanàtics ;D (per cert, quan ens faràs 5 cts del Bar Manners?). En tot cas, gràcies per la informació, hi ha una pila de birres que no coneixia. Si de les cerveses de Zulogaarden, de Molins de Rei, ja en vam parlar, m'ha fet gràcia que la Bleder i la Foc de Drac les facin a Rubí. La Marina, a Blanes. Canviant de tema, que no gaire, també he vist una altra birra del Lluçanès: Ausesken. Bé, com en Doc no respira, t'hauré de demanar que'ns facis 5 cts sobre totes les birres artesanes que tastis quan vagis al Madness Bar, a poder ser en aquesta entrada. Per cert, la majoria d'aquestes birres surten a un blog d'un tio conegut com el cocinillas

Roy Batty ha dit...

Llegia al diari avui que les braseries alemanyes van produir l'any passat 98 milions d'hectolitres de cervesa, quan l'any 2000 en produïen 110. I que malgrat aquesta baixa, els alemanys continuen bevent una mitjana anual de 100 litres de cervesa local. Ara, treu-li la canalla, els turcs, i les cerveses d'importació, i ves a saber a quants litres surt la mitjana per consumidor.

Israel Hands ha dit...

Home,tothom sap que els Alemanys tenen una certa tendència a fer-ho tot "a lo grande",i amb el consum de birra no han de ser menys.De tota manera 100 litres per cap a l´any ve a ser una mitjana (un tersio,que diuen els castellans)per dia.Si és així,potser entro a la mitja alemanya...

Roy Batty ha dit...

Treu la canalla, la població musulmana (els turcs en particular!) i recorda't que només es tenen en compte les birres locals i veuràs que estàs lluny de las mitja, Hands.

sinfu ha dit...

i si anéssim a the Beer Spa Bahenec in Pisek, Czech Republic?
http://www.bbc.com/travel/blog/20120130-worldwide-weird-bathe-at-a-beer-spa

Roy Batty ha dit...

No sé, Sinfu. Te pinta de ser la filla del patró i és possible que no et mengis una rosca.

Roy Batty ha dit...

Canviant de tema. Se'm fa molt rar que no contribueixis amb cap comentari, Doc.

Pierre Nodoyuna ha dit...

hosti, és que jo no he tastat gaires cerveses artesanes... bàsicament (digueu-me català) perquè valen una pasta. Tanmateix, espero amb candeletes el festival del convent de Sant Agustí d'aquí a 5 setmanes, algú de vosaltres s'hi apuntarà?
Pel que fa al consum, sóc molt irregular, però humilment crec que no sóc gaire lluny de la mitjana (real) alemanya...

Roy Batty ha dit...

Ja m'agradaria anar-hi, ja. Però en fi, altre cop serà. I sobre el consum ... millor la birra que acabar amb el Seguril, no?