dimarts, 4 de desembre del 2012

temps de neu ...

Després d'una setmana de pluja i d'un anunci del que vindria la nit de divendres, la neu ens ha acompanyat amb insistència des de la nit de dissabte. Diumenge i dilluns ha estat nevant sense interrupció. I la batmobil i les rodes d'hivern van demostrar que estan a punt. Aquesta nit, un front més càlid ha fet que la neu es transformi en pluja per sota dels 1'500 m -encara que, al meu barri, no ha caigut prou per fondre la neu- però la isoterma dels 0°C tornarà a baixar per sota dels 500 m aquesta tarda. Segons les previsions, la neu ens acompanyarà fins dissabte, menys sostinguda però. En tot cas, al Valais, avui s'esperen a la muntanya gruixos de 40 à 60 centímetres de neu fresca, que s'afegiran als 50 a 110 centímetres que s'han acumulat aquests dies. Sembla que tindrem matèria prima per continuar produint electricitat renovable!

5 comentaris:

Israel Hands ha dit...

Batty,veig que comparteixes alegria amb la penya del Pirineu que es guanya les garrofes gràcies al turisme d´esquí (posem ,per exemple,a Don Manuel Pallarès)i això enm fa content.Ara,pots dir-me pesat,però...què et fa falta sal?

Roy Batty ha dit...

Home, amb el turisme, amb el turisme ... si que he de confessar-te que pensava fer-me una pasta si veníeu a veure'ns (ja saps, fent de ganxo als restaurants) però, ara que no veniu, hauré de dedicar-me a una altra cosa. No sé, blanquejar-li la pasta al clan Bustos, per exemple. I tio, moltes gràcies pel detall, però tenim tota la sal que cal. Ni se't passi pel cap d'enviar-me uns sacs per correu amb una nota que digui: A franquear en destino!

sinfu ha dit...

Com ets Batty! el pobre Hands ho fa amb tota l'il·lusió del món i tu li dius que encara en tens.... que soso que ets!

Israel Hands ha dit...

Aquí cada dia venen més i més camions a buscar sal per a les carreteres.De moment,però,de França no passen.
Sinfu,a tú et neva?.Mira que l´oferta que amablement declina en Batty també te la faig extensiva a tú,eh?

Roy Batty ha dit...

Si, es que els malparits l'acaparen i després ens la venen per una fortuna quan aquí se'ns acaba.