dimecres, 12 de desembre del 2012

una fotracà de bons grups !


El País Valencià, que molts catalans obliden d'integrar ens els seus somnis d'independència, ha parit una generació de grups que seria una pena no conèixer. Penso naturalment en Obrint pas, que ha decidit aquest any fer una pausa fins 2014, i dels que he pujat aquest vídeo: 1939. Penso també en Desgavell, de qui destacaria Obrim els ulls (aquí amb Miquel Gironés, d'Obrint Pas, la lletra al vídeo), un grup de l'Oliva (la Safor) que, malauradament, també ha decidit plegar aquest any. Penso també, és clar, en La Gossa Sorda, grup de Pego (Marina Alta), que també ha anunciat aquest any una aturada indefinida i del que destacaria: Senyor Pirotècnic.
Però, més enllà de la nostàlgia pels que s'han aturat després de haver tant donat, hi han els que continuen. Com ara Aspencat, grup de Xaló (Marina Alta), en el que canta un nebot d'en Ronaldo, i del que't proposo escoltar: Llums, Càmera i Acció. La penya d'Indefinits, d'Alfafar (Horta Sud), de qui et proposo escoltar: Mariano (bonissima!). Ja en un registre completament delirant, hi han els Sva-ters, d'Alcàsser (Horta Sud), de qui et proposo escoltar un tema descollonant dedicat a na Rita: El rock Sva (Guapa!) ... divertidíssim!.
Comparats al muermo pretenciós d'alguns grups d'Electro Hip-Hop Orgànic de BCN, deixeu-me seguir amb dos grups. Un d'ells instal.lat en la conya àcida: Rapsodes (Camp de Túria) de qui te proposo escoltar un altre tema dedicat a ... Rita la cantaora. L'altre és la penya dels Orxata Sound System (ciutat de València) amb uns concerts molt i molt calurosos ...
Naturalment, també hi ha un munt de bons grups en llengua espanyola, dels que personalment me quedaré avui amb dos (ahir ja vam parlar de El Ultimo Ke Zierre - EKZ, oi?). Començo per La Raíz (Gandia, Safor), de qui proposo escoltar: Zarzuela y Castañuela (me cago en los Borbones, en los Austria y en los Borgia. Y en los libros de historia que los elogia). I, naturalment, Los Chicos del Maíz dels que et proposo escoltar: People, this is Spain! (Brrutal !!!).

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Mare meva! El Suprem anul·la la prohibició de les emissions de TV3 al País Valencià. Ara que ho portin al parlament espanyol, en Duran que faci un discurs fent-se el durillo, els altres que ens facin el favor de deixar veure TV3 al País Valencià, i els de CiU que s'apuntin el tanto.