diumenge, 18 de novembre del 2012

catalans universals ...

Catalan Network
El passat dimarts 13 de novembre vaig rebre un email de l'Ara, en el que s'anunciava el llançament d'una nova comunitat: Catalan Network: un espai exclusiu per als catalans i catalanes que vivim fora de Catalunya, amb l'idea de compartir idees, coneixements i actituds. No faré cap acudit fàcil sobre allò que es diu de que "en martes, ni te cases, ni te embarques" ni del seu eventual impacte negatiu sobre l'idea de base d'aquesta xarxa: que qualsevol cosa que volguem emprendre a l’altra punta del món no quedi, ni aquí ni allà, sense resposta. Jo ja m'he inscrit, ara et toca a tu, Sinfu.

Catalans al Món
Una altra comunitat interessant és la de Catalans al Món, que es presenta sota el nom equívoc de catalansalmon.com: en fi, ja us haureu pogut imaginar que aquest nom no té res a veure amb una manera local de cuinar una certa varietat de peix. La pàgina de Cork, amb 15 enregistrats, no compte encara amb la militància d'en Sinfu, a qui tampoc se l'ha vist el pel per la la Societat de Beneficència dels Catalans de Dublín, que es vol un punt d'informació i d'ajuda per a tots els catalans establerts a Dublín i, per extensió, a l'illa d'Irlanda. La pàgina de Lausana, amb 7 enregistrats, semblaria encara més trista sinó fos perquè tota la tropa s'amaga al Centre Català de Lausana que, modestament, ha enregistrat l'adreça catalansasuissa.org. I no es que s'amaguin de res, es que el centre te un munt d'activitats culturals força interessants: biblioteca, cursos de català, conferències, films, sortides i ... si, clar també passen els partits del Barça i organitzen sopars. A en Batty tampoc se li ha vist el pel però, més que res, perquè les seves activitats secretes al servei de la cosa nostra no ho aconsellen.

Col·lectiu Emma
No us penseu ara que és un club de fans de la tia Emma, sinó un col·lectiu que es presenta així a la seva pàgina web (collectiuemma.cat): Col·lectiu Emma is a network of Catalans and non-Catalans living in different countries who have made it their job to track and review news reports about Catalonia in the international media. Our goal is to ensure that the world's public opinion gets a fair picture of the country's reality today and in history (+ informació a la pàgina web, també en aquest article de La Vanguardia). També els podeu trobar al Twitter: https://twitter.com/CollectiuEmma (oido, Sinfu!) i al Facebook: http://www.facebook.com/collectiu.emma

Col·lectiu Wilson
No es tracta d'una banda de latinos de l'Hospitalet. Son encara més perillosos, un grup d'acadèmics dels àmbits de l'economia i de la política que, a la pàgina web de la colla (http://wilson.cat), proclamen que veiem amb preocupació com determinats partits polítics, mitjans de comunicació i analistes fan campanyes de desinformació que tenen com a objectiu atemorir els ciutadans de Catalunya i evitar que exerceixin lliurement el seu dret a decidir el futur del nostre país (...) Davant d'aquesta situació, hem decidit crear el Col·lectiu Wilson per posar a l'abast de tothom els nostres coneixements i opinions, expressades de forma col·lectiva o individual, sobre els diferents debats que s'estan produint al voltant d'aquesta qüestió. A la llista dels culpables, podem trobar els següents; Pol Antràs, Carles Boix, Jordi Galí, Gerard Padró, Xavier Sala i Jaume Ventura. Han redactat un  "Manifest dels 14 punts" al que us podeu adherir. També els podeu trobar al Twitter: https://twitter.com/col_wilson.

Canary Research Institute
GS Think Tank a Irlanda, dirigida pel molt il·lustre Sir James Brown. Té com a missió principal la difusió de la bona nova (o era la bossa nova?) entre el public del Twitter addicte de la parròquia. I aquesta missió s'ha assolit amb un èxit insultant. No és ja solament la gran quantitat de penya que ha conegut el nostre modest bloc gràcies a l'activitat militant de Sir James. Es que, si heu visitat els twitters del col.lectiu Wilson o el del col.lectiu Emma, veureu que Sir James piula molt més que ells !!

(*) Recomano la lectura del post de na Isabel Pérez: Irlanda: calor sense sol, al seu blog Cafè irlandès. La sobretaula informativa des de la capital irlandesa

2 comentaris:

sinfu ha dit...

ara mateix m'apunto! quina feinada....

Roy Batty ha dit...

Home, jo m'esperava que diries: ara mateix vaig a piular-ho!