dimarts, 6 de novembre del 2012

una de psicologia aplicada

Ras i curt. Esas excusas olímpicas, és el resultat d'una entrevista a Marisol Ramírez Cabrera, especialista paraguaiana en Programació Neuro-Lingüistica, que va ser publicat a La Vanguardia (Colòmbia) la primera setmana del passat mes d'Agost. Una lectura que us recomano. Si voleu anar més lluny sobre el rerefons psicològic de les excuses, us recomano un article més dens i ben documentat publicat per en Jordi Jarque a La Vanguardia (Barcelona), la darrera setmana del mes d'Agost, sota el títol: Por qué nos agarramos a la excusa?

8 comentaris:

sinfu ha dit...

Perdona, però ara no tinc temps per llegir els articles perque vaig de bòlit, he de preparar classes i jonosequa!

Roy Batty ha dit...

No et preocupis, Sinfu. Només afegir que els dos articles m'han agradat moltíssim i que hi ha un proverbi àrab en el segon que els resumeix en essència: Qui vol fer alguna cosa troba la manera de fer-la. I qui no vol fer-la, troba una excusa. Ara aviam si tu i en Doc l'utilitzeu quan algun estudiant us vingui amb alguna excusa per no haver fet el que havíeu demanat a classe.

sinfu ha dit...

La meva mare diu: 'Hace mas el que quiere que el que puede'

Roy Batty ha dit...

Sabiduria popular, que li diuen!

Israel Hands ha dit...

De vegades s´hauria de veure,però,quin és el límit entre una excusa i una trola.Potser una excusa acaba essent una trola dita sense que es noti que ho és.Tú Batty no li podries consultar a la teva Psy favorita?

Roy Batty ha dit...

Si, diguem que hi ha una frontera molt fina entre les excuses de les que parlen els articles i la creativitat dels que les inventen. Sobre la meva psy favorita: ara no sé si m'estàs parlant de la Madrastra o de la Fallera. De la de Tavernes de la Valldigna, dir que m'has picat la curiositat, que m'he passat pel patatabrava, que he vist que fa 5 dies que s'ha deixat caure i que ja és post universitària. De la Madrastra sé que, quan té classes, és molt aplicada. I que, quan no les té, que té una vida social molt intensa, com si diguéssim. Per cert, tu que't passes per tot arreu, no l'hauràs vista en algun altre lloc? Ho dic perquè acabo de veure que fa la tira de mesos que tampoc es deixa caure pel patatabrava.

Israel Hands ha dit...

Doncs jo em referia a la Madrastra més que a la de Tavernes,però potser estaria be tenir dos punts de vista diferents.I mira,no se m´havia acudit,però ja buscaré a veure si les trobo en algún altre lloc.

Roy Batty ha dit...

La ciència no s'atura en el seu progrés: Científicos de la Universidad de Granada demuestran demuestran con el 'efecto Pinocho' que la temperatura de la nariz del que miente cambia (La Vanguardia, 22.11.2012)