dilluns, 9 de juny del 2014

matí casteller a ginebra


La Place des Nations, ahir a Ginebra. Els castells que van aixecar els Xiquets de Reus tenien com a fons la Broken Chair, una cadira gegant amb una pota arrencada que simbolitza la lluita contra les mines antipersones: va ser realitzada el 1997 per Daniel Berset a demanda de Handicap International. Al fons, l'edifici de les Nacions Unides (UN) a Ginebra, construït entre 1929 i 1936 per allotjar la Societat de Nacions. Després de 1946 va allotjar la seu europea de l'ONU.

M'ha semblat interessant afegir l'imatge on es barregen les banderes per la independència de Catalunya, la dels Països Catalans i la de Savoia. Més que res per constatar, un cop més, que una àmplia majoria d'aquells que no entenen que els problemes catalans no estiguin al primer punt de l'ordre del dia de les agendes dels governs europeus, no han escoltat parlar mai d'altres fenòmens del mateix signe a Europa: en aquest cas el moviment nacionalista de Savoia. A títol d'exemple, compareu aquesta entrada de wikipedia en francès: nationalisme savoyard amb el que podeu trobar al wikipedia en català.

Ja per acabar, et passo un extracte dedicat a Ginebra per l'Ara: Els castellers clamen a Europa pel 9-N: "Catalans want to vote. Ajudeu-nos a fer pinya". Pots trobar més detalls al mateix diari a: Els Xiquets de Reus diuen que els catalans volen votar amb un cinc de set davant la seu de les Nacions Unides a Ginebra. (veure el vídeo)
Desconfiança dels suïssos cap als castells. A Ginebra, els Xiquets de Reus han aixecat un cinc de set a la plaça de les Nacions, seu de nombrosos organismes internacionals com l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Centenars de curiosos convocats pels centres catalans de Ginebra, Zuric i Lausana s'han apropat a l'exhibició castellera simultània a diverses capitals. Per aixecar el castell, han hagut de demanar permís per tallar durant tot el matí les fonts d'un dels principals atractius turístics de la ciutat i han hagut d'organitzar un dispositiu específic de seguretat perquè els suïssos "no veien clar això dels castells humans".