diumenge, 15 de juny del 2014

rajoy ens ha tornat a enganyar!


Rajoy, que va prometre baixar els impostos, no solament no ha complert la seva promesa, sinó que n'ha creat dos de nous: un impost sobre les drogues i un altre sobre la prostitució. Sobre el primer dels impostos, només dir que ha provocat una onada de gran descontent a tot el país, però molt especialment a Viladecans: així ho manifestava el cunyat del propietari d'una coneguda empresa de transports de la vila

Pel que fa a l'impost sobre la prostitució, el president Mas ha afirmat en unes declaracions a l'Osservatore Romano que es tracta d'un nou atac del govern central contra Catalunya.  Tot i que encara no s'ha filtrat res a la premsa, la nostra corresponsal a Las Cortes, ens ha fet arribar en primícia aquestes informacions:
  • Encara que el govern espanyol diu que només tindrà compte d'aquestes activitats pel càlcul del PIB, la seva taxació és l'única manera d'arribar a comptabilitzar el seu pes en la riquesa del país. 
  • En un primer moment, el govern espanyol havia decidit que els inspectors d'hisenda es farien passar per clients amb dealers i prostitutes, i que multarien aquells que sortissin amb el conegut: "con IVA o sin IVA?" Però en un altre cop de geni, després del de les beques, en Wert va fer una proposta que va ser aprovada per unanimitat entre riallades: consistia en transferir a les comunitats autònomes la responsabilitat de la recaptació d'aquests impostos. Norma que es faria extensiva amb caràcter retroactiu, i a partir del 11 de Juny. als espectacles pornogràfics.
  • El govern català va mostrar el seu disgust, perquè tem que amb els impostos li arribi el mateix que amb les sancions administratives. Però principalment perquè, fent aflorar aquest tipus d'activitats, el dia que es proclami la independència i Catalunya tingui un index propi a una borsa nacional catalana, els valors del CATX 35 estaran liderats per BCN World, seguit per macro prostíbuls com ara el Riviera i el Saratoga, a l'àrea metropolitana, el Paradise a La Jonquera i un munt d'altres locals d'idèntiques característiques  disseminats tot al llarg de la N II. El president es va mostrar conciliant en reconèixer la funció social d'aquestes activitats i el compromís dels seus empresaris amb el país. Seguint l'exemple del govern espanyol, CDC hauria intentat limitar els danys amb la nominació de Josep Antoni Duran i Lleida com a responsable de la recaptació d'impostos especials de la Generalitat.
Sigui quina sigui la veracitat d'aquestes informacions, la veritat és que aquestes mesures també han causat un gran disgust entre els militants del PP: des de les Balears fins a Galícia, passant per Viladecans.

1 comentari:

Roy Batty ha dit...

Francament, aviam si s'aclaren. Perquè si detenen els empresaris i cremen la mercaderia, acabaran fent pujar l'atur, baixar la compra de bens d'equip industrials i fent baixar el PIB del país.