dissabte, 7 de juny del 2014

punkrock aus dem Heidi-Land!


.
Avui et presento una selecció personal de grups de punk rock suïssos. Ni estant tots, ni tampoc tots son actuals ... però tots els que't presento tenen algun detall que m'ha cridat l'atenció. Espero que trobis alguna banda que t'agradi.

En primer lloc, cantant en anglès, vull presentar-te The Bucks. A part del vídeo de l'entrada Punk Rockers, tots els temes d'aquest grup de Zürich estan impregnats per la veu i la personalitat remarcables del seu vocalista: Rams, a Goin' in all the gears ja en solitari. A continuació, encara que sigui difícil classificar-los en el punk rock, et proposo escoltar aquest tema de Snitch: Nothing. Un altre grup singular son la penya de A.F. (abreviació de Allpot Futsch que es podria traduir com "tot s'ha anat a l'olla"), venen de l'Oberwallis (la zona germànica del cantó de Valais) i fan un punk rock a la californiana. Mentre dones un cop d'ull al canal youtube de la banda, pots anar escoltant aquest tema: Raise your fist 2009. Seguint amb la llengua anglesa, podem trobar els ginebrins de Hateful Monday. No he trobat cap canal youtube aixi que, si et dona per buscar temes de la banda, que tal si mentre llences la recerca escoltes aquest tema: A Life Well-Wasted.

Ja en alemany i des del cantó de Zug, la penya de Cadizier, és una altra cosa. Tant pel que fa a la musica com a les lletres, políticament molt compromeses, en general contra la dreta i l'exèrcit. Mentre li dones un cop d'ull al seu canal youtube pots escoltar aquest tema: Es brenn, A Zürich també hi havien els vells Crazy: un tio ha creat una playlist a youtube d'aquest grup.

Cantant en italià i alemany, vull presentar-te a continuació els Punkrott. Una banda de l'Oberwallis que, en la seva nota d'acomiadament, son d'una educació ... que demostra un cop més que s'ha de ser un pijo per no tenir cap educació! En fi, mentre et dones una volta pel seu canal youtube, et proposo escoltar Il cielo d'Irlanda,

I com això se m'està fent llarg i tinc altres coses que fer,  ja per acabar et presento un grup divertidíssim de Ginebra (aka Calvingrad) i que canta en francès: Les Vaches Laitières. El canal youtube és més aviat fluixet però, mentre li dones un cop d'ull, que tal si escoltes aquest tema: Achète-moi!

I ja per acabar del tot, la versió punk suïssa de: We are the world