dissabte, 22 de novembre del 2008

Passats tèrbols 6-m

[Antoni EFE, Guantànamo] El conegut Padre Mundina, espia freelance a temps parcial, ha aconseguit introduir-se a la sala d'interrogatoris i gravar-ne un dels més durs amb el seu mòbil. En efecte, es tracta d'unes imatges de qualitat molt dolenta (el mòbil li havia venut el gitano de Hostafrancs, proveïdor oficial de l'alta tecnologia del departament). Aquestes imatges presenten una coneguda extorsionaria professional interrogant a Ben Soriano:

SC: Ciutadà. Vull que't treguis aquest turbant ridícul.
BS: Treu-te el teu abans, infidel!
SC: Ja saps que no duraries ni cinc minuts a la selva?
BS: Soc caçador de bolets i de testimonis sedimentaris. Tu no saps fer la diferencia entre un meló i una síndria. I, a més, no saps ni el que és una macedònia.
SC: Vols guerra? Doncs la tindràs! Per demà passat vull que't miris aquest vídeo (NdR punxeu al nas de la monja, però sense fer-li mal, si el voleu veure) i que aprenguis de memòria aquestes frases:
  • Para tranquilizarnos un poco los que no somos de Ingenieria. Mi propuesta es: de la Ingeniería al Bricolage ... Pero un Bricolage de calidad, claro.
  • Mi lengua materna no es el castellano. Por lo tanto perdonaran vds si me he de expresar en castellano, pero no es lo mio (la cosa passava a Vigo, on ningú parla gallec, of course)
  • En Catalunya el descenso demográfico fue muy grave. Ya saben vds que hemos tenido durante mucho tiempo las natalidades menores de toda Europa y las fertilidades menores de toda Europa. Y por lo tanto la disminución de estudiantes potenciales de la generación viva con 18 años era la mitad de la que había sido 15 años antes. ... En Catalunya aproximadamente el 50% de la generación viva de 18 años llega a la Universidad ...
  • Para poner un ejemplo. Un estudiante de Historia que, a lo largo de su carrera, vea que lo suyo es la excavación arqueológica (en el caso de Catalunya, de Clásica, de Roma, para entendernos) y que haga un minor, de que en lugar de cursar su cuarto, curse un minor de Filología Clásica. O bien, no sé, un estudiante de Arte, que curse un minor de Historia, de la etapa Histórica del Arte en la cual se quiere especializar...
  • Un poco, el estudiante tiene que escoger si quiere comer únicamente de fruta, melón o melón y sandia o bien una macedonia. Hein? Y perdonen la expresión culinaria.
BS: Noooooo!!!

15 comentaris:

sinfu ha dit...

No l'he pogut veure pel puto windows media però només llegint-lo...impressionant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sinfu ha dit...

i el titol l'has tret del" Ortega y Pacheco"!!!

Israel Hands ha dit...

Vaja passada,tio;tot i que jo també he tingut dificultats amb el windows media,l´audio és collonut.

Roy Batty ha dit...

Heu provat de baixar-vos el fitxer i de visionar-lo al vostre PC?

Roy Batty ha dit...

Crec que vaig deixar-me els apunts de demografia i de geo de les poblacions a BCN. Així que, si algú pot explicar-me això de que: En Catalunya aproximadamente el 50% de la generación viva de 18 años llega a la Universidad ....
Sinfu, tu que trobes de tot a Google, pots mirar quin és el percentatge de la generación muerta que arriba a l'universitat. Perquè, si està parlant dels fantasmes, jo crec que el percentatge dels que arriben i es queden és molt superior, no?

Roy Batty ha dit...

I ara una per en Long John, que anava per Geògraf Quantitatiu (o qualsevol d'altre que vulgui respondre, of course). Quan diu Y por lo tanto la disminución de estudiantes potenciales de la generación viva con 18 años era la mitad de la que había sido 15 años antes.
Si la disminució és la meitat és que hi han més estudiants o que n'hi han menys?

long john ha dit...

Pues está claro. Todo depende de la moda en medianas que apliques, teniendo en cuenta que si la desviacìón estándar resultante tras un tedioso análisis de la "t" de student es correlacionable al 97.75% con el logaritmo de la exponencial del descenso de la fricción de la distancia....
¿De qué hablábamos?

Roy Batty ha dit...

Gràcies Long John, amb la teva explicació tot és més fàcil d'entendre que amb la d'ella. Com es nota que anaves per Geògraf Quantitatiu. Ja has vist que cap altre dels membres de la tripulació no s'ha vist amb el coratge de respondre (ni els dos que viuen del cuento, vaja. I sobre la teva qüestió: ¿De qué hablábamos? ... me sembla que era sobre la generación muerta i els fantasmes, no?

sinfu ha dit...

Claríssim! Segons les seves paraules si "la disminución ......................era la mitad de la que había sido 15 años antes" vol dir que demogràficament, tot i la baixa natalitat i baixa fertilitat estem millor que fa 15 anys!!!!!!

Pierre Nodoyuna ha dit...

A mi el que em fa gràcia és que li busqueu una coherència a les explicacions. A veure, és que no ho deixa clar al principi de la intervenció?: "Por lo tanto perdonaran vds si me he de expresar en castellano, pero no es lo mio".
Mentrestant, si voleu us puc passar fotografies de tots els cartells que demanen la dimissió de l'actual degana de la facultat de filosofia i lletres. Endevineu qui és? Efectivament, hi ha una campanya orquestrada contra ella...

Roy Batty ha dit...

En Sinfu i jo segur que ho vivim diferent de vosaltres. Us imagineu que cada cop que ens adrecem a algú als països on vivim féssim la mateixa introducció? En el mon global on vivim, es pot acceptar que una degana vacil.li de no conèixer una de les llengües oficials del país on viu (la més parlada)? Quan penso que els meu fills entenen, parlen i escriuen el català, l'espanyol, el francès, l'alemany i l'anglès (aquests dos darrers, els aprenen) se'm cau la cara de vergonya d'escoltar-la.

P.S. Personalment, i per no comprometre amb els meus comentaris als que treballeu a la casa, no volia tocar el tema de l'autorització de l'entrada dels mossos a la facultat el curs passat i el recolzament que va rebre del fill d'en Pujol (i deixem córrer l'historia de la fundació Marti l'Humà per algú que ens ha massacrat amb lectures marxistes) ... Es que crec recordar que ni el Blecua, quan estava en la seva millor forma, ni se li va passar pel cap!

Pierre Nodoyuna ha dit...

De moment jo només diré: sense comentaris

Roy Batty ha dit...

I jo afegiré:
Ortega: Adonde vas?
Pacheco: Patatas traigo

sinfu ha dit...

A mi em semlba si hagués demanat disculpes per no parlar gallec hauria quedat com una senyora....potser és per que va estudiar allò de "Las Rias Bajas son, a saber..." això m'ho contestes tu Pierre.
Ara bé, imagineu-vos dissertant en gallec "o melon e melon e sandia"

Roy Batty ha dit...

Companys! Ni Freud ni Jung. El fenomen té una explicació científica que ja ha estat evocada pel Gran Wyoming