dimarts, 17 de setembre del 2013

Alemanya insòlita: la immigració



Avui m'agradaria compartir amb vosaltres un reportatge d'Euronews sobre els problemes de la immigració a Alemanya que es va emetre el passat divendres 06.09.2013. Espero que pugui arribar a canviar moltes idees equivocades sobre aquest gran país i la gent que l'habita. També m'agradaria que aquells que es passen el dia llençant idees equivocades sobre aquest país reflexionin dos minuts abans de fer-ho.


El reportatge comença descrivint-nos el país més poblat d'Europa: 80 milions de habitants el 2011.  Gairebé un 20% és d'origen estranger i la seva integració no sempre és fàcil. L'alcalde de Berlin-Neukölln exposa uns exemples dels problemes d'integració que, a qualsevol altre país, donarien lloc a situacions explosives. Com per exemple que a escoles on més del 90 per cent dels estudiants són immigrants, molts hi entren amb 6 anys i no parlen alemany, encara que els seus pares hagin crescut a Alemanya!

Però com estem parlant d'Alemanya, veurem els projectes que s'estan portant a terme per tot el país per integrar els immigrants.  Entre ells el projecte "Jobstart". O el de la "Aliança per a la integració": considerat un model pel Consell d'Europa i la UNESCO, s'està portant endavant a Stuttgart, una ciutat que reconeix el potencial del 40% d'immigrants que hi viuen i es dirigeix ​​a ells en els seus idiomes respectius. Molts d'ells no imaginaven poder treballar en el servei públic sent estrangers ...