divendres, 20 de setembre del 2013

Visit Nuclear Power Plant of Fukushima


View Fukushima I Nuclear Power Plant in a larger map

Ho confesso. La penya de Google Street View no deixa d'impressionar-me. Francament, començo a pensar sinó seria una bona idea demanar a Google d'afegir la selecció de les dates de les imatges que van publicant (i ja de pas, una roadmap dels plannings d'imatges a realitzar) per, acte seguit, demanar a l'UNESCO que protegeixi el fons cartogràfic i d'imatges amb el label de 'Patrimoni Cultural de la Humanitat'. 

Pel que fa a aquesta entrada, us proposo una visita amb Google Street View dels voltants de les instal.lacions de la central nuclear de Fukushima i les zones evacuades: obtindreu una millor qualitat si amplieu l'imatge amb l'enllaç que podeu trobar al peu de l'imatge que teniu al damunt.

Japó: aturats els 50 reactors nuclears amb que compta el país

Fins el 2011, 30% de l'electricitat produïda a l'arxipèlag era d'origen nuclear. La nit del 15 al 16 de setembre es va aturar l'últim reactor nuclear en funcionament al Japó.
Els operadors hauran de demostrar ara que els reactors responen a les noves normes de seguretat imposades després de la catàstrofe de Fukushima abans de rebre l'autorització de tornar-los a fer funcionar. Un procés que podria prendre mesos.


Japó: el solar fotovoltaic arriba a la fita dels 10 GW

Sanyo Solar Ark building
Segons reneweconomy el fotovoltaic del Japó ha passat la barrera dels 10 GW de capacitat acumulada. Japó que, el 2004, va ser el primer país en arribar a 1 GW es converteix així en el cinquè país que arriba a aquesta capacitat, després d'Alemanya, Itàlia, Xina i els EUA: els dos últims només va aconseguir la fita fa uns mesos.