dimecres, 18 de setembre del 2013

reducció del diòxid de carboni als USA?

La newsletter del 13.09.2013 de Grist, publicava un article molt interessant: Let’s fight the 1 percent of power plants. El 1% de les centrals tèrmiques de carbó als USA (50 plantes), malgrat no produir el 2011 més que el 16% de l'electricitat, produiria el 30% de les emissions de CO2 del sector energètic americà, que produeix el 40% de les emissions de diòxid de carboni del país.


Si aquestes 50 centrals fossin un país independent, serien el setè emissor de diòxid de carboni del món, darrera d'Alemanya i per davant de Corea del Sud. Finalment, l'article ens parla de les normes sobre les que està treballant l'administració Obama per limitar les emissions d'aquestes centrals. Destacant que la seva implementació podria portar anys, cas de superar les estratègies defensives de la indústria.

Personalment, me demano si la solució no es trobaria en la difusió massiva d'una energia renovable a baix cost d'instal·lació i de producció i deixar al mercat jugar les seves pròpies lleis.


notes personals
Grist és una publicació independent realitzada per un equip de Seattle que es va preocupar per l'ecologia abans que aquesta no es convertís en una moda en mans de fanàtics. Els seus autors es defineixen així: A Grist, ens prenem el nostre treball molt seriosament, però no ens prenem a nosaltres mateixos massa seriosament. Trobar aquesta publicació ha estat una de les més agradables descobertes d'aquest estiu. Si el tema us interessa, us recomano d'inscriure-us a la seva newsletter.
Un article interessant publicat a reneweconomy el 16.09.2013: China, US say no to new coal plants.