dissabte, 28 de setembre del 2013

diari d'un escèptic

relaxing cup of "cafè amb llet"?
Gairebé 50.000 infants menors de 16 anys tenen privacions alimentàries a Catalunya, és a dir, no mengen ni carn ni peix de manera regular. Alhora, 750 nens ja tenen diagnosticats per l'Institut Català de la Salut (ICS) problemes nutricionals relacionats amb la pobresa extrema i els baixos ingressos (ara.cat 05.08.2013)

La desfeta de la candidatura olímpica de Madrid 2020 obre les portes a la candidatura de Barcelona-Pirineus per acollir els jocs d'hivern de 2022. Així ho va reconèixer la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos (...). El projecte ja està definit, i es presentarà pròximament el Comitè Olímpic Espanyol (324.cat 10.09.2013).

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, estudia fer coincidir una consulta sobre la candidatura Barcelona-Pirineu pels Jocs Olímpics d'hivern amb les eleccions europees del mes de maig del 2014. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Trias ha defensat aquesta possibilitat "com una solució" si finalment la capital catalana, conjuntament amb el Pirineu, opta pels Jocs del 2022. I és que l'alcalde barceloní ha admès que en aquests moments "el dubte" és "si finalment ens presentem el 2022 o el 2026" (324.cat 20.09.2013).

Continuant amb la sèrie, afegir que el 22.09.2013, una amiga meva, na Júlia, va enviar-me aquest missatge pel whatsapp: A l'Hospital de Sant Joan de Déu s'ha pres aquesta iniciativa per recollir diners per la planta 8ena: Es la planta d'Oncologia (òbviament de nens, i molt malalts). Com sabeu les estisorades en Sanitat han deixat moltes necessitats esperant a la cúa (hi ha necessitats imperioses encara que no siguin purament el tractament), i aquests nens i les seves famílies malauradament no poden esperar a què el món canviï. Cada cop que algú de vosaltres obri aquest vídeo, entraran 5 cèntims d'€ per aquesta causa. Gràcies a tots. Dra. Ester Banús i Gasol Adjunt Servei d'Anestesiologia. Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. PASSA'L !!! (nota: podeu llegir al vídeo que: El visionat del vídeo NO reporta cap donatiu. Fes el teu donatiu a aquesta adreça  si vol contribuir a finançar la recerca del càncer infantil. Els nens i nenes de la planta d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, i els professionals i voluntaris que els acompanyen al centre, canten amb en Macaco la cançó "Seguiremos", un missatge d'esperança per conscienciar sobre la importància de la recerca en la lluita contra el càncer infantil).

Deixeu-me tancar ara amb una altra de Panem et Circenses: La festa major de Barcelona, la Mercè tancarà l'edició d'aquest 2013 amb una assistència aproximada de 1.480.000 persones, segons la primera estimació de l'Ajuntament de Barcelona, unes 100.000 més que l'any passat, quan va durar un dia menys.


L’important n’est pas ce qu’on fait de nous, mais ce que nous faisons nous-mêmes de ce que l’on fait de nous, Jean-Paul Sartre (1905-1980)