dilluns, 16 de setembre del 2013

cartografia interactiva: tràfic ferroviari

swisstrains.ch
A finals d'Agost vaig compartir amb vosaltres una aplicació de cartografia interactiva interessant: Global Offshore Wind Farms Database.
Avui voldria compartir tres altres aplicacions, lligades al tràfic ferroviari, que espero que també us interessin.



Una aplicació que trobo senzillament genial, encara que l'autor no l'hagi actualitzat des de fa quatre anys. Permet de veure en temps real el trafic ferroviari de llarga distància, rodalies i metro a Suïssa. I si seleccioneu qualsevol dels vehicles, veureu que la manera com enllaça amb els horaris no ha estat encara superada per cap altra aplicació. A escala suïssa, el que més se li sembla és el geoportal dels ferrocarrils federals, sense una visió in live del tràfic però. En fi, una idea genial i pràctica que no ha trobat sponsoring, i que possiblement un dia desaparegui de la xarxa.

El tràfic ferroviari de Londres, metro inclòs. Gràficament menys treballada que la precedent aplicació, però amb l'interès afegit de que ens presenta el tràfic ferroviari de la City.  

Del mateix autor que la precedent aplicació, sols que el desplaçament pel territori està lligat a la selecció d'una estació, d'entre les que ens proposa l'autor, per veure el tràfic de les seves rodalies. Com en la precedent, no dubteu a seleccionar sobre un enginy en moviment per accedir a les seves informacions bàsiques.

Continuarà ...