divendres, 13 de setembre del 2013

publicitat a Israel: Orange i Samsung





Vivim tant metrallats pels estereotips que la premsa ens dona del món que, sovint, acabem apropiant-nos d'ells i fent-los nostres. Aprofito aquesta entrada per presentar-vos un parell anuncis publicitaris de dues marques que tots coneixem i que he trobat divertits.


El primer és un anunci d'Orange, que'ns presenta un país que no té res a veure amb l'imatge que d'ell ens donen uns corresponsals que mai surten d'un hotel precís de Jerusalem (un dels més cars!) quan ens presenten les seves cròniques sobre el Mig Orient: personalment, se'm fa evident que prefereixen la seguretat i la llibertat d'expressió del país que critiquen als perills de residir en qualsevol dels països dels que es presenten com ardents defensors.

El segon és un anunci de Samsung, que'ns presenta un país sota l'amenaça nuclear de l'Iran i uns serveis secrets als que no es dubta en fer-los caure en l'auto-derisió. Jo no sé que'n pensareu, per a mi és un clar exemple de la salut democràtica d'un país poder-se riure d'un dels seus símbols més sagrats: el Mossad. Humor jueu en estat pur!