divendres, 20 de setembre del 2013

l'energia renovable menys cara que la clàssica

La newsletter de reneweconomy del 17.09.2013 publicava un article on ens informava de la decisió d'una de les empreses energètiques més importants dels USA, Xcel Energy, d'invertir en tecnologia solar i eòlica perquè els seus costos son més competitius que el de les centrals tèrmiques de gas. Us recomano llegir l'article, perquè val la pena.


els costos baixen

Parlant de costos, també us recomano de mirar-vos aquest article del mateix dia: Graph of the Day: Big solar costs fall 23% in 12 months, o aquest altre article: Lazard: 50% reduction in cost of renewable energy since 2008.

l'eficàcia augmenta 
Deixeu-me afegir que si la societat francesa Soitec anunciava, el dijous de la setmana passada, el llançament d'una darrera generació de panells amb una eficàcia energètica rècord del 31,8%, uns investigadors de la North Carolina State University havien presentat a principis de més una tècnica que permet millorar les connexions entre cèl·lules solars empilades, el que permetria augmentar l'eficiència global dels dispositius fins un 45% i reduir els costs de producció.

i amb ella, la polivalència
Finalment, pel que fa a les novetats dir que la instal·lació dels panells solars híbrids -producció en un mateix panell d'electricitat i d'aigua calenta- han estat autoritzats a Austràlia.